Mitt Romney a strabatut statul sau, Massachusetts (nord-est), timp de doua zile, vineri si sambata, si a strans aproximativ sapte milioane de dolari pentru campania sa electorala in vederea alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie. 

Potrivit MEDIAFAX, cu doua luni inainte de alegeri, Romney a renuntat pentru cateva zile la mitingurile politice, lasandu-l pe partenerul sau din tandemul republican, Paul Ryan, sa se ocupe de acestea, pentru a se concentra asupra strangerii de fonduri indispensabile pentru campaniile electorale americane. Mitt Romney l-a acuzat pe presedintele in exercitiu Barack Obama ca este responsabil de aceasta cursa pentru finantarea campaniei.

"Este provocarea pe care o presupune un presedinte care a depasit atat de mult limitele privind cheltuielile federale", a declarat candidatul republican, el insusi multimilionar. "Acum trebuie sa petrecem un timp infinit pentru a strange bani. Este de apreciat ajutorul pe care il primin, dar ne-ar placea, de asemenea, sa petrecem mai mult timp facand intr-adevar campanie", a deplans el.

Fostul guvernator de Massachusetts nu a pierdut timpul in cele doua zile petrecute in statul sau, unde a asistat la patru evenimente doar sambata.

Momentul cel mai atractiv a fost o cina la malul marii pe insula Nantucket, pe coasta Atlanticului, unde participantii au platit fiecare cate 75.000 de dolari.

Romney participase anterior la o reuniune pe proprietatea unui magnat al petrolului, Bill Koch, la Osterville. Aceasta a costat fiecare participant cate 50.000 de dolari.

Pe insula Martha's Vineyard, unde Romney a luat masa, invitatii au cheltuit cate 50.000 de dolari pentru a degusta fructe de mare si pentru a-l vedea de aproape pe candidatul republican.

La Osterville, o "receptie foto" organizata pentru sustinerea candidatului a condus la strangerea a 25.000 de dolari.

In iulie, Romney a beneficiat de peste 100 de milioane de dolari ca donatii. Pentru a treia luna consecutiv, el se descurca mai bine decat Obama, care a strans 75 de milioane de dolari in aceeasi perioada.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Bugetul total pentru campania invingatoare a presedintelui Obama in 2008 a fost estimat la 750 de milioane de dolari. Expertii se asteapta ca in acest an bugetele sa depaseasca un miliard de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.