In SUA a fost creata o unitate speciala pentru neutralizarea presei straine prin perturbarea mijloacelor de comunicare. Analistul politic William Arkin a declarat, pentru NBC, ca aceasta structura functioneaza sub "umbrela" Comandamentului Strategic al Fortelor Aeriene SUA, care are misiunea de "a anihila activitatea sistemelor de comunicatii ale agentiilor de presa din intreaga lume".

Network Attack Support Staff (NASS), asa cum este denumita aceasta unitate speciala, isi desfasoara activitatea din cadrul bazei militare Fort George Mead (Maryland), acolo unde se afla una dintre agentiile secrete ale SUA care raspund de spionajul electronic.

Analistul american a facut aceste declaratii vizavi de recentele informatii publicate in "Daily Mirror", conform carora George W. Bush ar fi vrut sa atace sediul din Qatar al televiziunii pan-arabe Al-Jazeera. William Arkin sustine ca militarii americani nu au primit ordinul de a bombarda, practic, anumite sedii de presa, ci este vorba de actiunile acestei unitati NASS. De altfel, Casa Alba a calificat articolul din tabloidul britanic ca fiind "prea absurd pentru a fi comentat", cu toate ca Al-Jazeera a anuntat ca va lansa propria-i ancheta pentru a afla adevarul.

Cu toate aceste dezmintiri insa, procurorul general al Marii Britanii a amenintat, voalat, presa, cerandu-i sa nu mai publice informatii secrete fara acordul autoritatilor. "The Guardian" scrie ca este pentru prima data cand presa britanica este avertizata sa nu continue o serie de dezvaluiri. "Daily Mirror" a scris, in urma cu cateva zile, ca Tony Blair si George W. Bush (foto) au discutat despre atacarea Al-Jazeera, dar primul l-a convins pe seful Casei Albe sa renunte. Oficial, nu au existat nici un fel de comentarii pe aceasta tema, dar Lord Goldsmith a reamintit presei britanice ca exista un articol cinci al legii privind protejarea secretelor nationale, ce prevede ca este ilegal sa te folosesti, cu rea-credinta, de informatii secrete guvernamentale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.