Statele Unite au respins notiunea de "azil diplomatic" invocata de Ecuador in cazul fondatorului WikiLeaks refugiat de doua luni la ambasada ecuadoriana de la Londra.

Ecuadorul a acordat joi azil politic australianului Julian Assange, considerand ca viata sa ar fi in pericol daca va fi extradat in Suedia unde este acuzat de crime sexuale. Presedintele ecuadorian Rafael Correa a afirmat vineri ca Assange poate "ramane pe termen neliminat" la ambasada ecuadoriana din Londra.

Intrebat cu privire la notiunea de "azil politic", Departamentul de Stat American a raspuns, printr-un comunicat, ca "Statele Unite nu sunt semnatare ale conventiei din 1954 a OAS cu privire la azilul politic si nu recunosc conceptul de azil diplomatic in dreptul international".

"Consideram ca este vorba de o problema bilaterala intre Ecuador si Marea Britanie si ca OAS nu are niciun rol de jucat", a adaugat Departamentul de Stat, citat de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.