Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a vorbit despre modul in care sunt tratati romanii in Ungaria in comparatie cu etnicii maghiari care locuiesc in Romania. 

"Ungaria ii trateaza pe romanii de-acolo diferit de modul in care Romania a tratat si ii trateaza pe cetatnii romani de etnie maghiara din tara noastra, si diferit intr-un sens negativ", a declarat Corlatean, conform adevarul.ro.

"Sunt lucruri care tin de educatia in limba materna, pasi modesti, care se soldeaza zi de zi cu o continuitate a procesului de asimilare a romanilor din Ungaria, cu un sprijin insuficient, uneori mimat, din partea guvernelor de la Budapesta pentru identitatea culturala, pentru presa de limba romana din Ungaria, pentru respectarea dreptului la libertatea religioasa cu adevarat si sprijin pentru Biserica Ortodoxa Romana din Ungaria", a mai adaugat ministrul de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.