Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs duminica in vestul Chinei, la frontiera dintre Xinjiang si Tibet, o regiune putin locuita.

Imediat dupa cutremur nu se stia daca existau victime sau pagube. Echipe de interventie au fost trimise in aceasta zona muntoasa pentru a evalua situatia.

Cutremurul, al carui epicentru s-a aflat la doar noua kilometri adancime, s-a produs la ora locala 18.45 (13.45, ora Romaniei), la aproximativ 280 de kilometri de orasul Hotan, in sudul Xinjiangului, a precizat USGS. Centrul chinez pentru cutremure a evaluat magnitudinea sismului la 6,2 si a situat hipocentrul la 30 de kilometri adancime, a anuntat agentia oficiala China Noua.

"O echipa de salvatori si oficiali sunt in drum catre zona afectata de cutremur, care s-a produs intr-o regiune muntoasa", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Biroului pentru Situatii de Urgenta de la nivelul comitatului Yutian, cunoscut si sub numele de Keriya, scrie MEDIAFAX.

"Pana in prezent nu am primit nicio informatie", a adaugat el.

Acest comitat se afla in sudul vastului desert Taklamakan. In Xinjiang s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,3, la aproximativ 188 de kilometri de orasul Shache, potrivit USGS.

In regiunea autonoma Xinjiang, in nord-vestul Chinei, locuiesc aproximativ 20 de milioane de persoane, dintre care aproximativ noua milioane de uiguri turcofoni care reprezinta principala minoritate musulmana din aceasta regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.