O punga de hartie a stat sub un birou timp de trei saptamani, anul trecut, unde a fost depozitata de un agent de securitate care a gasit-o in afara unei cladiri federale din Detroit, fara ca acesta sa stie ca in ea se afla o bomba.

Potrivit MEDIAFAX, raportul, intocmit de catre Biroul inspectorului general al Departamentului american pentru Securitate Interna, dat publicitatii miercuri, mai arata ca angajatorul paznicului, o firma subcontractoare, dar si agentia federala care supervizeaza securitatea cladirii federale "Patrick V. McNamara" au o parte de vina pentru ca bomba nu a fost detectata.

"Desi IED (dispozitiv exploziv improvizat) nu a explodat, acesta a reprezentat un risc pentru siguranta si securitatea cladirii si ocupantilor", se subliniaza in raport.

Dupa ce a fost descoperita, bomba a fost detonata in siguranta de catre Politia din Detroit. Un barbat din Michigan a fost acuzat, ulterior, pentru plasarea dispozitivului exploziv improvizat in exteriorul cladirii.

Punga de hartie a fost descoperita pe 26 februarie 2011, in afara cladirii de 27 de etaje in care se aflau inclusiv birouri FBI, si a ramas sub birou pana cand a fost identificata ca o amenintare, trei saptamani mai tarziu. Dupa incident, firma respectiva, DECO, l-a concediat pe paznic, despre care raportul apreciaza ca a dat dovada de o "judecata slaba".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.