Trei membre ale unei formatii sunt judecate in Rusia pentru ca au interpretat in februarie, in catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova, o "rugaciune punk" anti-Putin.

Nadejda Tolokonnikova, in varsta de 22 de ani, Ekaterina Samutsevitch, in varsta de 29 de ani, si Maria Alyokhina, in varsta de 24 de ani, se fac vinovate de huliganism si de incitare la ura religioasa, a declarat procurorul rus in rechizitoriul sau sustinut in fata Tribunalului Kamovnichesky din Moscova, relateaza stirileprotv.ro.

Aflate in detentie de aproape sase luni, cele trei tinere, care risca o pedeapsa de pana la sapte ani de inchisoare, au ascultat cu seninatate rechizitoriul procurorului, care le-a acuzat, printre altele, si de faptul ca "s-au dedat unei provocari planificate cu multa atentie" si ca "se opun lumii ortodoxe".

"Rugaciunea" contra presedintelui Vladimir Putin a generat multe reactii de dezaprobare in Rusia, tara in care, dupa caderea regimului comunist, in 1991, religia a capatat un avant fara precedent.

Mai multe celebritati internationale si-au manifestat public sprijinul pentru Pussy Riot. Printre acestea se numara Sting, Madonna, Anthony Kiedis, solistul trupei californiene Red Hot Chili Peppers, dar si grupul american Faith No More.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.