Obama a glumit pe seama programului fiscal al adversarului sau republican Mitt Romney, apreciind ca acesta prevede sa fure banii clasei mijlocii pentru a-i da celor mai bogati.

Obama a facut aceste declaratii in cursul unei reuniuni de colectare de fonduri in Connecticut (nord-est), cu mai putin de 100 de zile inaintea alegerilor prezidentiale de la 6 noiembrie, in contextul in care rivalul sau republican a anuntat luni ca, in iulie, a obtinut donatii in valoare de 101 milioane de dolari, cu aproximativ 25 de milioane de dolari mai mult decat presedintele in exercitiu.

"Este ca Robin Hood, dar pe invers", a glumit Obama, pe un ton vehement, in fata sustinatorilor sai, subliniind ca membrii clasei mijlocii sunt cei care vor plati pretul programului fiscal al lui Mitt Romney care, in opinia sa, este exclusiv in beneficiul celor mai bogati, scrie MEDIAFAX.

"Este o idee care pare mai degraba dificil de explicat sau de vandut americanilor", a subliniat Obama, adaugand ca "ei (republicanii) au incercat deja sa ne vanda acest «praf de perlimpinpin» (pudra imaginara care confera vrajitorilor o mare putere - n.r.) al reducerii impozitelor".

In atacuri publicitare lansate de tabara democrata si difuzate in state considerate "cheie" in alegerile de la 6 noiembrie, Obama denunta intentia lui Romney de a creste impozitele aplicate familiilor cu copii cu suma de aproximativ 2.000 de dolari, cu scopul de a-si finanta programul fiscal, pe care democratii il considera drept foarte profitabil pentru cei mai bogati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.