Coreea de Nord a protestat luni fata de manevrele militare prevazute pentru aceasta luna de catre SUA si Coreea de Sud, numindu-le drept o repetitie pentru “un razboi total”.

Cei doi aliati vor organiza un exercitiu militar simulat in mare parte pe un calculator in perioada 20-31 august, totul avand roul de a intari capacitatii de lupta a celor doua tari pe fondul tensiunilor de la frontiera dintre cele doua Corei.

Rodong Sinmun, organismul media oficial al partidului comunist nord-coreean, considera manevrele militare drept o demonstratie a atitudinii ostile a Washingtonului, scrie HotNews.

"Este vorba de expresia vie a politicii ostile fata de Coreea de Nord si de un act periculos, susceptibil sa declanseze un nou razboi in Peninsula Coreea, cu orice pret", precizeaza agentia nord-coreeana KCNA.

Potrivit armatei americane, majoritatea celor 28.500 de soldati americani stationati in Sud si alti 3000 vor participa la aceste manevre, care nu vor include insa exercitii pe teren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.