Noul guvern al Germaniei isi incepe oficial activitatea marti, la mai bine de doua luni de la alegerile generale.

Marti, Angela Merkel preia oficial puterea si va prezida prima sedinta a guvernului. Bundestagul s-a intrunit dimineata si a confirmat prin vot numirea doamnei Angela Merkel in functia de cancelar.
397 de parlamentari au votat pentru dar alti 51 de membri ai coalitiei au votat impotriva.

Corespondentul BBC la Berlin subliniaza ca acesta este un prim semn al obstacolelor pe care Angela Merkel le va avea de infruntat in viitor.

Angela Merkel va conduce coalitia formata din crestin-democrati si social democrati. Multi nu dau prea multe sanse de supravietuirie coalitiei dintre dreapta si stanga politica iar programul de guvernare asupra carora cele doua partide au cazut de acord a fost criticat ca fiind un plan facut de mantuiala care nu va rezolva problemele tarii.

Alegerile din septembrie nu au dat un avantaj clar crestin-democratilor sau social-democratilor, ceea ce a condus la formarea unei coalitii despre care multi spun ca se va dovedi extrem de fragila.

Scurt profil

Angela Merkel a trait in Germania de Est si are 48 de ani. Acceptiunea generala este ca nu are o imagine publica de succes, lipsa ei de carisma fiind considerata chiar de multi crestin-democrati un factor care ar fi contribuit la pierderea unei bune parti a avansului detinut de acest partid in sondajele pre-electorale.

Noul cancelar este adeptul unor reforme economice profunde, care sa reduca multe din costurile pe care angajatorii germani le suporta atunci cand fac angajarari.

Ea mai doreste si reducerea birocratiei, in vederea combaterii somajului in Germania.

Angela Merkel este si adepta unei politici externe care se indeparteaza total de linia stabilita pe vremea cancelarului Schroeder. Este in favoarea unei legaturi mai stranse cu Statele Unite si a unei atitudine mai critice fata de Rusia.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.