Ministrul de Externe a vorbit intr-o conferinta de presa despre situatia din Siria, precizand ca in Romania s-a pus in miscare o noua reflectie cu privire la conflictele siriene din ultimele saptamani.

„Daca urcam la etajul urmator, vom gasi o camera in care toata ziua se analizeaza Siria - sunt oameni de la noi, de la Ministerul Apararii, de la Ministerul de Interne. Motive: subiectul implica cateva mii de romani, subiectul are implicatii internationale si atinge echilibrul international intr-o anumita parte a lumii", a explicat Marga.

Ministrul este sigur ca regimul lui al-Assad va cadea si in urmatoarea perioada va discuta cu Presedintia despre o solutie care sa fie conforma cu etapa actuala a conflictului.

Obama a permis in secret interventia CIA in Siria

La Paris, la discutia privind Siria, am avut discutii cu diversi ministri. Opozitia siriana ne-a contactat si pe noi in marja acestei conferinte. Ceea ce noi am cerut a fost sa se intre intr-o discutie mai ampla cu opozitia siriana. Nu excludem sa fie si o vizita in curand aici", a spus Marga.

Marga cere expulzarea ambasadorului Siriei la Bucuresti

Andrei Marga va propune la intalnirea cu Presedintita expulzarea ambasadorului Siriei in tara noastra si analizarea unui plan de rechemare a unei parti din personalul ambasadei noastre la Damasc, relateaza gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.