Statele Unite au sporit actiunile impotriva Iranului , vizand sectorul petrolier si pe cel financiar ale Republicii islamice.

Seful Pentagonului, Leon Panetta, a incercat sa-I convinga pe liderii israelieni sa mai lase timp diplomatiei si sanctiunilor economice sa convinga Iranul sa renunte la armamentul nuclear, excluzand orice optiune imediata impotriva instalatiilor nucleare ale Teheranului.

Daca diplomatia da gres, SUA vor ataca Iranul

Potrivit oficialului american, optiunea militara trebuie sa fie ultima solutie la care sa recurga.

SUA: Operatiunea militara impotriva Iranului este gata

Presedintele Barack Obama a facut cunoscut in mod clar ca impiedicarea Iranului sa se doteze cu arma nucleara constituie o prioritate pentru securitatea nationala a SUA si ca sunt in discutie toate optiunile'', a spus secretarul american al Apararii, potrivit evz.

In schimb, Ehud Barak a estimat ca ''probabilitatea ca Iranul sa renunte la programul sau nuclear este extrem de slaba'', reafirmand ca ''decizia ultima'' referitoare la un eventual atac israelian impotriva Iranului ii revine ''doar guvernului israelian''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.