Cel putin 16 persoane au murit, iar alte 12 au fost date disparute in urma unei alunecari de teren marti, intr-o mina in aer liber, in nord-vestul Chinei.

Majoritatea victimelor sunt angajati ai sitului de extractie a minereului de fier, dar echipele de interventie au descoperit, de asemenea, cadavrele a trei femei si unui copil, a precizat agentia China Noua.

Beijing, afectat grav de ploi torentiale

Accidentul s-a produs in Xinjiang, in contextul in care, in ultimele saptamani diferite regiuni ale Chinei au fost afectate de ploi torentiale. Ploi torentiale s-au inregistrat timp de 16 ore la Beijing, pe 21 iulie, in urma carora au murit 77 de persoane. Este vorba despre un volum de precipitatii neobisnuit de cel putin in ultimii 60 de ani pentru capitala chineza, scrie MEDIAFAX.

Xinjiang (vest) este o regiune autonoma care a ramas subdezvoltata, in pofida faptului ca este bogata in resurse naturale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.