Ambasada SUA subliniaza ca, dupa anuntarea rezultatului final al referendumului de duminica , CC trebuie lasata sa ia o decizie "bazata pe principii, fara niciun amestec din afara".

"Cunoastem faptul ca Biroul Electoral Central a anuntat rezultatul referendumului de duminica, iar acum acesta trebuie confirmat de catre Curtea Constitutionala. Luna trecuta, Curtea Constitutionala si Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfasurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie sa decida daca aceste reguli au fost respectate. Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara", afirma Ambasada SUA, intr-un comunicat , potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, in pozitia Ambasadei SUA se subliniaza ca "este esential ca poporul roman sa aiba incredere ca referendumul s-a desfasurat in mod liber si corect si ca regulile stabilite au fost aplicate".

Totodata, in comunicatul Ambasadei SUA este amintita o declaratie a ambasadorului Mark Gitenstein facuta in data de 4 iulie, cu ocazia sarbatoririi Zilei Independentei.

"In definitiv, nicio economie nu poate prospera si nicio democratie nu poate supravietui in lipsa unui angajament ferm fata de statul de drept si a respectului pentru institutiile democratice. Nimeni nu se poate indoi ca Romania are procurori curajosi si consecventi si judecatori neinfricati. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege", este afirmatia ambasadorului Gitenstein, amintita in finalul comunicatului Ambasadei SUA.

Curtea Constitutionala este institutia care valideaza sau invalideaza rezultatele referendumului de demitere a presedintelui Romaniei, prin hotarare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.