Peste 20.000 de persoane au fost ucise in violentele din Siria de la inceputul revoltei fata de presedintele Bashar al-Assad in martie 2011, a anuntat sambata organizatia nonguvernamentala (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Din totalul de 20.028 de persoane, 13.978 sunt civili, 5.082 sunt membri ai armatei si serviciilor de securitate, iar 968 sunt dezertori, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, presedintele acestui ONG, cu sediul in Marea Britanie, care se sprijina pe o retea de militanti, avocati si medici de pe tot teritoriul Siriei.

ONG-ul inregistreaza ca civili persoanele inarmate care lupta impotriva regimului, fara sa fie fosti militari, relateaza MEDIAFAX.

Este imposibil sa fie obtinut un bilant dintr-o sursa independenta, dupa ce ONU a incetat sa inregistreze, la sfarsitul lui 2011, victimele acestui conflict sangeros.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.