Numarul americanilor care il considera pe Barack Obama ca fiind musulman a crescut fata de 2008, potrivit unui sondaj facut public.

Printre cei 3.000 de alegatori chestionati de catre institutul Pew, in lunile iunie si iulie, 17 % dintre ei considera ca Obama este musulman, ceea ce indica o crestere de cinci procente fata de 2008.

In randurile conservatorilor, acest procent ajunge la 34, cu 18% mai multi decat in 2008, anul in care acest zvon a aparut. Numarul republicanilor, in general, care cred ca Obama este musulman, a crescut cu 14 procente, cel al electorilor independenti cu 5%. Procentul a scazut cu 1% in randul democratilor, ajungand in 2012 la 8%, scrie MEDIAFAX.

Aceste cifre provoaca ingrijorare in ochii unor reprezentanti ai comunitatii musulmane americane.

"Arata ca este mult mai multa intrifa politica si ca unele persoane se folosesc de frica" in Statele Unite, a declarat Haris Tarin, directorul biroului din Washington al Consiliului pentru Afacerile Publice Musulmane (MPAC).

"Sper ca Obama sa nu se oboseasca sa spuna ca nu este musulman. Acest lucru ar intari ideea conform careia islamul ar putea fi folosit ca argument calomnios", a adaugat Tarin. Pentru toti tinerii musulmani americani "care spera" ca intr-o zi sa fie alesi in tara lor, "acest zvon i-ar putea face sa creada ca sunt marginalizati", a mentionat el.

In sondajul Pew, 60% dintre persoanele interogate stiau ca adversarul republican al lui Obama la alegerile prezidentiale, Mitt Romney, este mormon, 50% cred ca presedintele american este crestin. In 2008 acest procent era de 55%, dar in 2010 era de doar 38%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.