Zeci de persoane au fost ucise in cursul unor violente interetnice in ultima perioada in nord-estul Indiei.

Peste 170.000 de localnici si-au parasit satele din statul Assam refugiindu-se in tabere, cladiri guvernamentale si scoli pentru a scapa de violentele care au izbucnit la sfarsitul saptamanii trecute, al caror bilant, potrivit autoritatilor, a ajuns miercuri la 35 de morti.

In conflict sunt implicate triburile indigene din Bodo, pe de o parte, si musulmani, de cealalta parte, care isi disputa de mai multi ani proprietatea asupra terenurilor din aceasta regiune izolata a Indiei.

"Situatia este tensionata si primim intariri militare suplimentare", a declarat seful politiei din Assam, J.N. Choudhury.

Televiziunea a transmis imagini cu locuinte in flacari, in timp ce localnicii s-au refugiat in tabere protejate de militari. Potrivit unui oficial local de rang inalt din Bodoland, Hagrama Mohilary, "treizeci si cinci de persoane au fost ucise, iar numarul persoanelor din taberele de refugiati este estimat la circa 170.000".

Trupurile victimelor au fost gasite in orezarii si de-a lungul unor drumuri, a adaugat acesta.

Politia a instaurat luni seara o politica de deschidere a focului fara avertisment, dupa ce persoane turbulente au atacat mai multe magazine si locuinte. A fost de asemenea instituita o interdictie de circulatie, scrie MEDIAFAX.

"Am pierdut totul in aceste violente. Casele ne-au fost rase, iar multimea dezlatuita ne-a dat foc bunurilor", a declarat un localnic din districtul Kokrajhar, refugiat intr-o tabara, citat de postul local de televiziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.