Candidatul republican la presedintie i-a atacat pe presedintele Barack Obama si pe cei din anturajul sau, considerandu-i responsabili de scurgeri de informatii confidentiale catre presa.

"Dupa ce au fost transmise jurnalistilor detalii ale operatiunii secrete impotriva lui (Osama) ben Laden, secretarul (Apararii, Robert) Gates a mers in aripa de vest (a Casei Albe) si i-a spus echipei Obama sa «taca»", a afirmat Mitt Romney, intr-un discurs sustinut marti la Reno, in fata asociatiei Veteranilor de Razboi (VFW).

"Era in joc viata militarilor americani. Dar, in mod surprinzator, administratia nu si-a schimbat metodele. Au existat scurgeri de informatii si referitor la alte operatiuni secrete", a adaugat Romney, potrivit MEDIAFAX.

Mitt Romney a citat o declaratie a lui Feinstein, care ar fi spus: "In opinia mea, Casa Alba ar trebui sa inteleaga ca unele dintre aceste informatii provin din interior".

In discursul sau, candidatul republican a calificat drept "demn de dispret" faptul de a transmite informatii secrete presei. "Este o tradare a interesului nostru national. Acest lucru ne pune in pericol personalul aflat pe teren", a declarat acesta, cerand o "ancheta rapida" si cerand presedintelui sa dea socoteala in acest sens.

Mitt Romney a promis ca, daca va fi ales, Casa Alba nu va difuza informatii confidentiale pentru a-si crea "avantaje politice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.