Comisia Europeana este in continuare "foarte preocupata" de atacurile impotriva democratiei in Romania si asteapta de la premierul Victor Ponta respectarea angajamentelor asumate prin "fapte".

"Suntem, in continuare, extrem de preocupati de situatia democratiei in Romania", a declarat Viviane Reding intr-o conferinta de presa la finalul unei reuniuni a Comisiei.

Liderul PPE: Libertatea de exprimare este din nou amenintata in Romania

"Presedintele Barroso si-a exprimat preocuparea intr-o declaratie foarte puternica si a prezentat 11 cerinte", a amintit Reding, dupa care a adaugat ca "nu s-a intamplat nimic nou de atunci", relateaza MEDIAFAX.

"Noi privim faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile", a subliniat comisarul european pentru Justitie.

Din acest motiv, "Romania va ramane sub o supraveghere foarte atenta", a avertizat ea. Reding a precizat ca a primit "sute de e-mail-uri, dintre care unele prezinta fapte foarte socante".

Citeste si Presa internationala comenteaza raportul Comisiei Europene pentru Romania

Inainte de aceste declaratii, Victor Ponta a trimis o scrisoare catre presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barorso. In scrisoare, Ponta l-a informat pe Presedinte despre decizia lui Basescu si a PDL-ului de a boicota referendumul, scrie romanialibera.ro.

Premierul Romaniei i-a solicitat de asemenea presedintelui comisiei sa le spuna romanilor sa mearga la vot pe 29 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.