Putin cere sa fie verificat fiecare fel de mancare care i se serveste pentru ca sa nu fie otravit, a dezvaluit fondatorul unui club de bucatari de elita care gatesc pentru cei mai puternici oameni politici din lume.

Fiecare fel de mancare servit presedintelui rus, un fost agent KGB "obsedat de securitate", este verificat de catre un degustator profesionist cu o calificare medicala, care se asigura ca este complet sigur sa fie consumat, potrivit publicatiei britanice. "Inca mai exista degustatori la Kremlin, unde un doctor verifica fiecare fel in parte, impreuna cu bucatarul", a declarat Bragard.

Intr-o interventie in cadrul unei reuniuni a "Club des Chefs des Chefs", la Paris, Bragard a mai dezvaluit ca presedintilor americani le place ca mancarea lor sa fie "autorizata din punct de vede al securitatii". Intre acestia se afla si George Bush, care a pus doi fosti agenti FBI sa guste fiecare fel in parte in timpul unei vizite la Londra.

Intre alte astfel de "informatii fascinante", Daily Mail citeaza afirmatii atribuite lui Anton Mosimann, un bucatar londonez care a gatit pentru numerosi premieri britanici, potrivit carora ducesa de Cambridge a cerut ca un sos "greu" sa fie "modificat" pentru ca sa fie mai "usor". Baroana Thatcher, in schimb, era deosebit de atenta la pret, interesandu-se, spre exemplu, cat a costat friptura de vita cu ciuperci Morille oferita fostului presedinte socialist Francois Mitterrand. Lady Tatcher l-a felicitat pe Mosimann pentru calitatea felului, ani mai tarziu, dupa care i-a spus "a fost foarte scump", scrie MEDIAFAX.

In prezent, presedintele american Barack Obama detesta sfecla, iar francezul Francois Hollande anghinara. Insa, a spus Bragard, Hollande si cancelarul german Angela merkel "adora branza", pe cand lui Obama si sotiei sale, Michelle, cel mai mult le plac "fructele si legumele". Membrii selectului club de bucatari se intalnesc luni la Paris in cadrul reuniunii lor anuale, urmand sa petreaca trei zile bucurndu-se de restaurantele din capitala franceza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.