Premierul Vlad Filat se bucura in continuare de sprijinul cetatenilor Republicii Moldova, potrivit ultimului sondaj realizat de Centrul pentru Investigatii Sociologice si Marketing.

Acesta este sustinut de 39% dintre respondenti, fiind urmat de presedintele Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin, cu 38%, si Dorin Chirtoaca cu 37%.

Pe pozitia a patra se afla presedintele Parlamentului, Marian Lupu, cu 31%, urmat de Mihai Ghimpu, la egalitate cu presedintele tarii, Nicolae Tomofti, cu 23%.

Socialistul Igor Dodon se afla pe locul sase cu 12%, urmat de Vlad Pahotniuc cu opt %.

Studiul a fost realizat in perioada 6-15 iulie, pe un esantion de 1.228 de persoane, cu varsta peste 18 ani, din 91 de localitati.

Potrivit sondajului CBS-AXA, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri, comunistii ar castiga cu 31,6% din voturi, Partidul Liberal Democrat ar obtine 20,7%, Partidul Liberal 8,4%, iar Partidul Democrat 7,9%. Conform aceleiasi surse, numai 56% dintre alegatori s-ar prezenta la urne, scrie MEDIAFAX.

Partidul Social Democrat este creditat cu 1,6%, iar celelalte partide ar obtine sub un procent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.