MAE a finalizat lista cu sectiile de votare organizate in afara tarii pentru referendum, aceasta continand un numar de 306 de sectii de votare.

Potrivit unui comunicat de presa transmis luni de minister, evaluarea a tinut cont de posibilitatile tehnice - sediu, comunicatii etc. - si de personal, pentru organizarea sectiilor de votare in conditiile legii, inclusiv obtinerea acordului tarilor de resedinta.

"De asemenea, in cuprinsul listei a fost operata o modificare la un numar de 7 sectii a caror locatie a fost schimbata, ca urmare a lipsei acordului autoritatilor locale pentru organizarea unor sectii de votare", precizeaza MAE.

Potrivit listei publicate de MAE, numarul sectiilor de votare pentru referendumul din 29 iulie este de 54 in cazul Italiei si de 46 in Spania, acestea fiind tarile cu cele mai numeroase comunitati de cetateni romani. De asemenea, in Republica Moldova vor fi 14 sectii, in SUA vor fi 24 de sectii (fata de 21 sectii in 18 iulie), in Franta - 10, in Marea Britanie - 8, in Germania - 5, in Austria - 5, in Canada - 4, in Grecia - 4, in Cipru - 3, in Turcia - 5 sectii de votare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.