Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat  "socat" de atacul "atroce si tragic" care s-a produs in noaptea de joi spre vineri in statul Colorado.

"Michele si eu suntem socati si intristati de atacul atroce si tragic din Colorado (...). Administratia mea va face tot ce ii sta in putere pentru a-i sprijini pe localnicii din Aurora in acest moment extraordinar de greu", a afirmat Obama.

"Promitem ca cei responsabili vor da socoteala in fata justitiei, vom asigura securitatea compatriotilor nostri si vom acorda ingrijiri ranitilor", a adaugat presedintele intr-un comunicat difuzat din Florida (sud-est) unde se afla intr-un turneu de doua zile.

"Dupa cum procedam in momente sumbre si dificile, va trebui sa ne reunim ca o mare familie americana. Trebuie sa ne gandim cu totii la locuitorii din Aurora si sa ne rugam pentru ei, in timp ce ei trebuie sa faca fata pierderii prarintilor, prietenilor si vecinilor si trebuie sa fim solidari cu ei in orele si zilele dificile care vor urma", a conchis Obama, scrie MEDIAFAX.

Adversarul sau republican la alegeri, Mitt Romney, s-a declarat la randul sau "profund intristat de vestea atacului lipsit de sens", din Colorado.

"Ne rugam pentru rudele si prietenii victimelor in acest moment de trauma si mare durere. Speram ca persoana responsabila pentru aceste crime odioase va da in curand socoteala in fata justitiei", adauga Romney intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.