In Moldova a fost lansata Miscarea “Moldova Federativa”, care se va ocupa cu “promovarea ideologiei de dezvoltare a tarii pe calea federalizarii”.

Republica Federativa Moldoveneasca va include cinci republici si o regiune autonoma: Republica Moldoveneasca de Est, Republica
Moldoveneasca de Vest, Republica Moldoveneasca Transnistreana, Republica Gagauzia, Republica Bucovina si Tinutul autonom Basarabia.

Populatia statului federativ va avea 10,5 milioane de oameni, forma de guvernare va fi una prezidentiala iar organul legislativ va fi alcatuit din doua camere – o camera superioara cu 71 de deputati, alesi in circumscriptii uninominale pentru un mandat de noua ani si o camera inferioara cu 201 deputati alesi de pe liste de partid pentru un mandat de 4 ani.

Noul stat ar urma sa aiba ca limbi oficiale "moldoveneasca" si rusa, iar drapelul national - bicolorul ros-albastru cu capul de bour drept stema. Miscarea Federativa este condusa de Sveatoslav Mazur, director al Institutului de Ezoterism, Psihologie si Viata Reala din Republica Moldova, relateaza evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.