Comisarul european vrea infiintarea unui post de ministru european al Justitiei pentru a constrange statele membre sa se conformeze regulilor jocului democratic si statului de drept.
"In Uniunea Monetara, vorbim in fiecare zi de necesitatea de a merge catre un control si o supraveghere consolidate, pentru a spori increderea reciproca. Aparent, avem nevoie de exact acelasi lucru in domeniul justitiei", a afirmat comisarul european pentru Justitie intr-un interviu acordat cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung si publicat miercuri.

"Vorbim mult in prezent despre necesitatea de a avea un ministru de Finante european. Consider acest lucru just. Dar cred ca avem nevoie, de asemenea, intr-un viitor nu foarte indepartat de un ministru UE al Justitiei, care sa dispuna de mijloace pentru a impune statul de drept in UE. El va trebui sa aiba dreptul sa depuna plangere in fata Curtii Europene de Justitie, daca independenta justitiei este in pericol intr-un stat membru UE", a declarat comisarul european, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.