Barack Obama si omologul sau rus Vladimir Putin sunt de acord cu privire la necesitatea unei "tranzitii politice" in Siria in pofida divergentelor asupra abordarii problemei.

"Cei doi presedinti au remarcat sporirea violentei in Siria si sunt de acord cu privire la necesitatea sustinerii unei tranzitii politice cat mai rapide care sa atinga scopul nostru comun de a pune capat violentei si de a evita o noua deteriorare a situatiei", a declarat presedintia americana intr-un comunicat.

Annan catre Putin: Criza din Siria a atins un punct critic!

Obama si Putin au "luat in considerare divergentele pe care guvernele noastre le-au avut cu privire la Siria, insa au fost de acord ca echipele lor sa continue sa lucreze la o solutie", a concluzionat Casa Alba.

Kremlinul a fost primul care a dezvaluit miercuri aceasta conversatie initiata de Obama. Tonul declaratiei emise de Moscova parea mai putin optimist decat cel al Washingtonului.

Atentat sinucigas in Damasc: Ministrul Apararii a fost ucis

"In ansamblu, schimbul a demonstrat concordanta analizelor cu privire la situatia din Siria si obiectivul unei reglementari. In acelasi timp persista divergentele cu privire la modul concret de a obtine o astfel de reglementare", a declarat purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de agentia de presa RIA Novosti, scrie MEDIAFAX.

Aceasta convorbire a avut loc la initiativa partii americane si "in contextul discutiilor in Consiliul de Securitate al ONU cu privire la proiectele de rezolutie", conform aceleiasi surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.