Tanarul lider al Coreei de Nord Kim Jong-un primit titlul de "maresal", a anuntat miercuri agentia oficiala KCNA.

Tatal sau, Kim Jong-il, caruia i-a urmat la putere in decembrie 2011, dupa moartea acestuia, a primit si el acelasi titlu. Acest anunt arata ca tanarul, in varsta de pana in 30 de ani, isi consolideaza puterea, dupa ce comandantul puternicei armate nord-coreene a fost eliberat din functii duminica.

Kim Jong-un a primit titlul de comandat suprem al armatei

Phenianul a surprins luni anuntand ca Ri Yong-ho, considerat unul dintre actorii-cheie ai regimului, a fost demis cu o zi inainte din toate functiile, inclusiv cea de comandant al armatei, "din motive de sanatate", un pretext in opinia unor analisti, scrie MEDIAFAX.

Acest anunt public, neobisnuit din partea uneia dintre cele mai "secretoase" si inchise tari din lume, semnaleaza, potrivit unor experti, ca Kim Jong-un isi consolideaza controlul asupra militarilor.

Kim Jong-Un: Nicio tara nu poate ataca Coreea de Nord

Armata nord-coreeana, a partra din lume ca efective, cu 1,2 milioane de militari, a beneficiat de o crestere considerabila a rolului acordat in timpul lui Kim Jong-il, prin doctrina "Songun" (armata mai intai).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.