Hugo Chavez, candidat pentru un nou mandat in alegerile de la 7 octombrie, are un avans de aproximativ 15 puncte procentuale in fata principalului sau rival.

Chavez, in varsta de 57 de ani, este la putere din 1999 si ar putea castiga scrutinul cu 46,1 % din voturi, fata de 30,8 % pentru Capriles, potrivit sondajului realizat intre 14 si 23 iunie asupra unui esantion de 1.300 de alegatori.

Luis Vicente Leon, directorul Datanalisis, considerat cel mai fiabil institut din tara, a precizat totodata ca este prea drevrreme pentru a spune "ce se va intampla la 7 octombrie".

El a precizat ca diferenta dintre principalii doi candidati s-a redus cu 15 puncte procentuale in cateva luni si ca numarul celor indecisi a trecut de la 29 %, cat era "in saptamana dinaintea depunerii candidaturilor", la 23 % in saptamana urmatoare
, dar ramane ridicat, scrie MEDIAFAX.

Dintre cei care se declara siguri de votul lor, 55 % se pronunta in favoarea lui Capriles si 45 % in favoarea lui Hugo Chavez, a precizat Leon, adaugand ca cei indecisi vor fi cheia scrutinului, in cadrul caruia vor fi chemati la urne 19 milioane de venezueleni cu varsta de peste 16 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.