MAE precizeaza ca zvonuri privind o posibila disociere a Bulgariei de Romania in cadrul procesului de aderare la spatiul Schengen sunt "nefondate".

MAE a transmis o serie de precizari referitor la "recentele informatii de presa privind o posibila disociere a Bulgariei de Romania in cadrul procesului de aderare la spatiul Schengen".

"Aceste zvonuri sunt nefondate si au fost infirmate de ministrul bulgar de externe Nickolay Mladenov cu prilejul vizitei de lucru efectuate la Sofia, vineri, 13 iulie, de ministrul roman al afacerilor externe, Andrei Marga", mentioneaza MAE.

Raportul MCV pentru Bulgaria va fi unul critic

Potrivit sursei citate, cu acest prilej a fost reconfirmata cooperarea excelenta dintre cele doua tari pe toate planurile si pozitia comuna a Bulgariei si Romaniei pe dosarele europene de interes major, intre care si aderarea la spatiul Schengen si conlucrarea in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, scrie MEDIAFAX.

"Partea bulgara a infirmat speculatiile de presa potrivit carora ar fi existat o solicitare privind o disociere de Romania si a facut cunoscut ca, in dialogul cu oficialii Comisiei Europene, a solicitat ca progresele sa fie evaluate, ca si pana in prezent, pe baza meritelor proprii", mai sustine MAE.

Ministrul de Externe, Andrei Marga, si omologul bulgar, Nickolay Mladenov, au apreciat vineri, la Sofia, coordonarea sustinuta si pozitiile similare ale celor doua tari in dosarele europene cum ar fi aderarea la spatiul Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare, a informat MAE vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.