Cancelarul german Angela Merkel a anuntat ca alegerile federale din Germania de anul viitor vor fi despre Europa.

"Votul de anul viitor va fi si despre situatia din Europa si (despre) ce asteptari avem fata de Europa", a declarat Merkel intr-un interviu pentru postul public ZDF. Ea a subliniat ca, in viziunea sa personala, Uniunea Europeana (UE) este o "uniune a stabilitatii" cu o prezenta pe scena internationala. "Fara Europa, nu am mai putea sa ne reprezentam valorile, ideile, idealurile impreuna", a insistat cancelarul german.

Confirmand ca intentioneaza sa candideze in alegerile din 2013, Merkel a declarat totodata ca cele 17 membre ale zonei euro se afla pe "drumul cel bun". "In ultimele luni, in Europa s-a facut mai mult decat s-a facut in multi ani, insa mai sunt inca multe de facut", a continuat ea.

Cancelarul a petrecut mult timp in cursul crizei sa cantareasca intre ceea ce este necesar la nivelul UE si indoielile cetatenilor germani care se tem de implicatiile unui transfer la nivelul uniunii - unde datoriile sunt impartite intre membrii sai, o miscare despre care numerosi analisti afirma ca este necesara pentru solutionarea crizei, scrie MEDIAFAX.

Merkel a facut aceste declaratii - in cadrul unui "interviu de vara" traditional - in contextul in care se confrunta cu un alt test in Parlament saptamana aceasta, cand Bundestagul urmeaza sa voteze asupra unui recent acord al zonei euro privind acordarea unui imprumut in valoare de 100 de miliarde de euro Spaniei, din care prima transa urmeaza sa fie acordata in iulie. Ea a declarat ca se asteapta sa intampine rezistenta in cadrul coalitiei sale de centru-dreapta, dar a subliniat ca "noi obtinem intotdeauna majoritatea de care avem nevoie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.