Grecia a inregistrat joi temperaturi caniculare, care au ajuns pana la 42 de grade Celsius in Peloponez (sud) si centru.

Ziua se anunta a fi cea mai calda din acest an, orasele Argos, din Peloponez, si Larissa, din campia agricola Thesalia (centru), fiind cele mai afectate de cresterea temperaturilor.

La Atena, unde poluarea atmosferica este cea mai ridicata, in lipsa celei mai slabe adieri de vant, temperatura va trece de 40 de grade Celsius. Municipalitatea a pus la dispozitia publicului sali cu climatizare, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile sanitare au recomandat din nou prudenta populatiei, facand apel la persoanele in varsta si cele vulnerabile sa evite deplasarile inutile.

Afectand tara de aproape o saptamana, valul de caldura nu va ceda pana martea viitoare, cand se asteapta o scadere a temperaturilor cu aproximativ opt grade, potrivit specialistilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.