Cel putin trei persoane au murit in Japonia in urma ploilor torentiale care au afectat joi regiunea meridionala Kyushu.

Serviciile de interventie din cadrul prefecturii din Kumamoto au mentionat numeroase alunecari de teren si blocarea mai multor persoane in locuintele lor din cauza torentelor de namol care au inundat strazile.

Guvernul a mobilizat Fortele de autoaparare (numele armatei japoneze) pentru a acorda ajutor, dupa ce cantitatile de apa cazute intre miezul noptii si ora locala 08.00 au atins in anumite zone 50 de centimeri in regiunea situata in centrul insulei Kyushu (sud-vest).

"In regiunile Kumamoto si Oita (estul insulei Kyushu - n.red.), se inregistreaza ploi puternice fara precedent", a anuntat agentia nationala de meteorologie, avertizand populatia cu privire la aceasta situatie excetionala, scrie MEDIAFAX.

Trei persoane - femei cu varste intre 70 si 80 de ani - au murit in regiune, in timpul ploilor care le-au distrus locuintele, potrivit unui oficial al prefecturii.

Autoritatile locale au fost de asemenea anuntate cu privire la disparitia a cinci persoane, printre care un barbat luat de ape in orasul Aso. Circa 50.000 de persoane au primit odine de evacuare, potrivit presei japoneze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.