Cipru spera ca Serbia va obtine pana la sfarsitul lui 2012 fixarea unei date pentru demararea negocierilor de aderare la blocul celor 27 de tari.

"Vrem sa vedem ca meritata candidatura a Serbiei, pe care a obtinut-o in martie (...), va duce la, inainte de sfarsitul acestui an si a mandatului nostru la presedintia UE, la o decizie a Consiliului Uniunii Europene privind demararea negocierilor cu Serbia", a declarat ministrul de Externe cipriot, Erato Kozakou-Marcoullis.

Seful diplomatiei cipriote a adaugat ca s-a deplasat la Belgrad pentru a transmite oficialilor sarbi "ceea ce trebuie facut pentru a obtine o decizie pozitiva" din partea Consiliului UE.

La randul sau, presedintele sarb Tomislav Nikolici, a subliniat cat de important este de a obtine cat mai repede o data fixa pentru demararea negocierilor de aderare, scrie MEDIAFAX.

"Aderarea la UE este obiectivul streategic al politicii externe sarbe, deoarece ea garanteaza perspective noi pentru dezvoltarea economica a tarii noastre", a declarat Nikolici, potrivit unui comunicat transmis de presedintia sarba.

Conditia principala pe care Serbia trebuie sa o indeplineasca pentru a obtine aceasta data este ameliorarea relatiilor sale cu Kosovo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.