Noul premier grec Antonis Samaras, seful unui Guvern de coalitie intre dreapta si stanga, a obtinut fara probleme votul de incredere al Parlamentului.

Un numar de "179 de deputati au votat in favoarea politicii generale a Guvernului, 121 au votat impotriva, deci declaratia de politica generala a Guvernului a obtinut votul de incredere al Parlamentului", a anuntat Evenghelos Meimarakis, presedintele Legislativului.

Acest vot a avut loc cu doar cateva ore inaintea unei reuniuni a ministrilor de Finante din zona euro la Bruxelles, care vor lua in discutie inclusiv situatia din Grecia.

"Trebuie sa ramanem in zona euro, potrivit verdictului poporului grec", a subliniat premierul in incheierea prezentarii sale, in cursul dezbaterilor din Parlament asupra programului sau de guvernare, incepute vineri.

Invingator in alegerile legislative de la 17 iunie, dar fara sa obtina majoritatea, Samaras, presedintele partidului Noua Democratie, a format un Guvern de coalitie impreuna cu socialistii din cadrul Pasok si mica formatiune a stangii democratice Dimar, care se sprijina pe sustinerea a 179 de parlamentari din totalul de 300, scrie MEDIAFAX.

Guvernul intentioneaza sa ceara creditorilor o amanare suplimentara, pentru ca "ajustarea bugetara sa nu intervina in cei doi ani prevazuti", ci dincolo de termenul-limita stabilit la sfarsitul lui 2014, convenit in cadrul planului UE-FMI.

In afara de cei din Syriza, deputatii partidului comunist (KKE), cei ai formatiunii Grecii Independenti (nationalist) si ai Chryssi Avghi (Zori de Aur, neonazist) au votat impotriva politicii Guvernului de coalitie condus de Samaras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.