Zeci de romani au fost escortati joi de catre politia britanica in afara zonei Marble Arch, in cadrul unui amplu proiect de salubrizare initiat de catre Consiliul Local Westminster.

Un grup de aproximativ 40 de persoane dormeau langa o fantana din Marble Arch inainte de sosirea politiei, la ora locala 8.00 (10.00, ora Romaniei). Politistii le-au ordonat sa isi stranga paturile, sa le puna in carucioarele cu rotile si sa evacueze zona.

Din grup faceau parte mai ales barbati tineri si femei batrane, precizeaza London Evening Standard. Majoritatea s-au indreptat spre Speaker’s Corner, in Hyde Park, dupa ce grupul s-a dispersat.

"Nu erau prea ascultatori. S-au certat cu politia vreo zece minute. Vor fi inapoi maine dimineata. Vedem acest lucru tot timpul", a declarat un martor, potrivit MEDIAFAX.

Consiliul Westminster a investit aproximativ un milion de lire sterline (1,25 milioane de euro) in acest proiect de salubrizare, inaintea inceperii Jocurilor Olimpice, in cursul carora sunt asteptati trei milioane de vizitatori suplimentari pe zi. In cadrul operatiunii sunt implicati mijloace suplimentare ca 20 de vehicule de facut curatenie, peste 200 de lucratori stradali si 18 camioane de transport pentru gunoi.

"Este o investitie substantiala pentru ca lumea va fi cu ochii pe Londra, iar noi ne vom asigura ca Westminster sa arate cel mai bine pentru vizitatori, oameni de afaceri si rezidenti in cursul Jocurilor" Olimpice, a declarat Ed Argar, un membru al Executivului local din Westminster.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.