Angela Merkel are "o personalitate puternica, dar nu tulburata", apreciaza Hollande.

"Am inteles repede personalitatea sa, puternica dar nu tulburata. Stim ceea ce vrea si are simtul compromisului, pastrandu-si pozitia", afirma presedintele francez despre cancelarul german pentru editia de sambata a saptamanalului.

"Contrar fata de ceea ce se spune, relatiile noastre nu sunt proaste", adauga el. In opinia lui Hollande, la summitul european de la Bruxelles, din perioada 28-29 iunie, cancelarul a "jucat un rol pretios". "Ea a inteles ca trebuia sa actionam in privinta Italiei si Spaniei, care si-au utilizat slabiciunea in chip de forta", apreciaza presedintele Frantei, potrivit MEDIAFAX.

In ceea ce il priveste pe presedintele american Barack Obama, "el este foarte elaborat, foarte informat, dar este mai inainte de toate un american care este foarte constient de puterea Statelor Unite", apreciaza Francois Hollande. El afirma ca Obama "a fost complice (la pozitia franceza in cadrul UE), deoarece el are nevoie de crestere in Europa in vederea relansarii activitatii (economice) a tarii sale".

Evocand viata la Palatul Elysee, saptamanalul noteaza ca noul presedinte francez si-a "reorganizat" biroul, pentru a-l face mai prietenos. "Este nevoie de timp pentru a te apropia de un asemenea loc. Este dificil sa il personalizezi", marturiseste Hollande, care a ales sa continue sa locuiasca in apartamentul din Paris pe care il imparte cu partenera sa Valerie Trierweiler.

"Instalindu-ma aici, stiam doua lucruri, pe care faptele mi le-au confirmat. Mai intai aspiratia spre international. In sensul bun. Ridica. Nu ignoram faptul ca urma sa traiesc o intensa secventa straina, dar nu aveam nicio idee despre cat de captivant este", mai marturiseste presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.