Ministrul de Externe al Ecuadorului, stat caruia fondatorul WikiLeaks Julian Assange i-a solicitat azil politic, a ironizat miercuri cazul de viol lansat impotriva acestuia.

"Pe mine, personal, (aceste acuzatii) ma fac sa mor de ras", a declarat pentru presa seful diplomatiei ecuadoriene Ricardo Patino. "Este acuzat pentru ca s-a rupt prezervativul", a adaugat el.

Assange, care afirma ca a avut doar relatii consensuale cu cele doua reclamante suedeze, se teme ca va fi extradat ulterior in Statele Unite, cu scopul de a fi judecat pentru spionaj, in urma divulgarii de catre site-ul sau a peste 250.000 de telegrame diplomatice americane.

Fondatorul WikiLeaks refuza sa se predea politiei

Ecuadorul, al carui presedinte socialist Rafael Correa si-a exprimat deja simpatia pentru fondatorul WikiLeaks, nu a oferit un termen in care sa raspunda cererii de azil a australianului, scrie MEDIAFAX.

"Suntem in curs de colectare a informatiilor asupra acestor presupuse acuzatii din Suedia", a adaugat Patino. Potrivit acestuia, una dintre reclamante a declarat ca si-a "dat seama ca, in unele nopti, prezervativul s-a rupt".

"Ar trebui sa fii putin naiv sa crezi ca acesta este principalul motiv" al cererii de extradare, a comentat el. "Trebuie sa examinam aceste elemente, deoarece sunt justificarea oferita in vederea extradarii", a continuat ministrul.

In opinia ministrului ecuadorian, aceasta problema "este fundamentala pentru luarea deciziei" de acordare sau nu a azilului politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.