Presedintele sirian Bashar al-Assad a acuzat Turcia ca ofera sprijin logistic "teroristilor" sirieni.

"Intentia Turciei de a se amesteca in afacerile interne ale Siriei a plasat-o intr-o pozitie care din nefericire a facut-o partasa la toate actiunile sangeroase" in Siria, a declarat Assad pentru cotidianul Cumhuriyet, in cea de-a doua parte a interviului, publicata miercuri.

"Turcia a oferit tot sprijinul logistic teroristilor care ne-au ucis poporul", a continuat presedintele sirian, care se confrunta din martie 2011 cu o revolta populara, scrie MEDIAFAX.

De la mijlocul lui martie 2011 Siria este afectata de o miscare de revolta reprimata sangeros, care tinde sa se transforme in conflict armat intre armata si dezertori, care s-au alaturat Armatei Siriene Libere (ASL).

Colonelul Riad al-Assaad coordoneaza ASL din Turcia, unde s-a refugiat impreuna cu mai multi militari dezertori.

Premierul turc: Nu intentionam sa atacam Siria

Dar, dupa aparitia acuzatiilor siriene si a unor informatii in presa straina, Guvernul de la Ankara a declarat in mod repetat ca nu va autoriza lansarea de atacuri in Siria de pe teritoriul Turciei si nu va oferi niciun fel de sprijin acestor forte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.