Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, refugiat in prezent in ambasada Ecuadorului din Londra, nu va da curs convocarii la politie in vederea extradarii in Suedia.

"La recomandarea avocatilor, australianul va ramane in ambasada sub protectia Guvernului ecuadorian", in asteptarea deciziei privind solicitarea sa de azil politic, a precizat purtatorul sau de cuvant.

SUA nu aproba eliberarea fondatorului WikiLeaks

Fondatorul WikiLeaks a fost convocat la politie in vederea extradarii in Suedia, unde este acuzat de agresiuni sexuale. Australianul a luat cunostinta de "obligatia de a se deplasa la politie la o data si o ora stabilite de noi", a comunicat joi Politia metropolitana. Potrivit surselor citate de agentia britanica Press Association, Julian Assange era convocat vineri la ora locala 11.30 (13.30 ora Romaniei) la sectia de politie Belgravia, in centrul capitalei britanice, scrie MEDIAFAX.

Scotland Yard a amintit ca Julian Assange, care s-a refugiat la 19 iunie la ambasada Ecuadorului cerand azil politic, a incalcat regulile eliberarii conditionate. "Neprezentarea (in urma convocarii) ar fi o noua incalcare si ar putea fi arestat", precizeaza politia.

Julian Assange asteapta o decizie din partea autoritatilor ecuadoriene referitoare la cererea sa de azil politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.