Disputa dintre presedintele roman  si Victor Ponta pe tema participarii la summitul UE de la Bruxelles este tratata ironic de presa internationala.

"Uitati de (cancelarul german Angela) Merkel versus (presedintele francez Francois) Hollande, de nord versus sud sau de (presedintele Comisiei Europene Jose Manuel) Barroso versus (presedintele UE Herman) Van Rompuy. Adevarata drama la acest summit este disputa dintre presedintele roman, Traian Basescu, si premierul sau, Victor Ponta", scrie Joshua Chaffin, corespondentul Financial Times la Bruxelles pe live blogul publicatiei, intr-un post de la ora 18.55 (20.55 ora Romaniei).

Curtea Constitutionala din Romania a decis miercuri ca Traian Basescu ar trebui sa reprezinte tara la summitul UE, precizeaza corespondentul FT. "Si atunci ce a facut Ponta? A sarit imediat in avion pentru a merge el insusi la Bruxelles", continua el, potrivit MEDIAFAX.

Aceasta disputa a creat o "criza diplomatica" si chiar "de cariera" pentru ambasadorul tarii la UE, care a ajuns la aeroport fara sa stie pe cine intampina, potrivit oficialilor europeni, sau cui sa inmaneze permisul de participare la summit, adauga Chaffin.

In stilul caracteristic al UE a fost gasita insa o solutie: unul dintre liderii romani va participa la partea din summit dedicata cresterii economice, iar celalalt la sesiunea privind integrarea fiscala aprofundata, conchide corespondentul FT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.