Presedintele american a crezut pentru cateva momente, indus in eroare de posturile de stiri, ca reforma sa privind asigurarile de sanatate a fost respinsa de catre Curtea Suprema.

In asteptarea deciziei, in ansamblu foarte favorabila reformei sale, Obama a urmarit indeaproape, din Biroul Oval, informatiile difuzate de patru posturi de televiziune simultan, au anuntat joi oficiali de la Casa Alba.

Obama, in conflict cu producatorii de medicamente

CNN si Fox News au anuntat, initial, in mod eronat, ca instanta suprema a invalidat nucleul legii, partea cea mai contestata, si anume obligatia ca fiecare american sa isi procure o asigurare de sanatate pana in 2014, care a fost aprobata in principiul ei.

Dezamagit, presedintele a fost vizitat imediat de consiliera sa juridica Kathy Ruemmler, care a venit sa ii anunte vestea cu degetele ridicate in semn de victorie, a declarat un oficial sub protectia anonimatului, scrie MEDIAFAX.

Atunci, presedintele a strans-o la piept pe Ruemmler, dupa care l-a sunat pe avocatul general Donald Verrilli, care reprezenta statul federal in fata Curtii Supreme.

Deciziile Curtii sunt inconjurate de un asemenea secret, incat nici macar oficiali americani de rang inalt nu le cunosc inainte ca instanta sa le faca publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.