Lidera Partidului Progresului din Norvegia, Siv Jensen, si adjunctul sau, Per Sandberg, au cerut expulzarea tuturor "cersetorilor romani" din tara lor.

Expulzarea este dorita indiferent daca indivizii au comis o infractiune sau nu.Apelul lor a fost denuntat drept o generalizare pripita, iar ambasadorul Romaniei la Oslo, Daniel Ionita, si-a exprimat nemultumirea, informeaza romanialibera.ro.

"Acest gen de generalizare creeaza mari probleme pentru tara mea", a declarat Daniel Ionita pentru postul national norvegian NRK, adaugand ca poate afecta imaginea tarii.

"Romania este prezentata ca o natiune plina de cersetori", a adaugat diplomatul roman care vrea o clarificare cu privire la ce intelege Jensen cu adevarat prin "cersetori romani" care "polueaza" Oslo.

Ionita a afirmat ca in Norvegia traiesc 4.541 de romani, potrivit unor date de anul trecut.

"Cei mai mulfli dintre ei sunt deplin integrafli si contribuie la societatea norvegiana. Este o mare greseala sa-i pui laolalta pe tofli romanii. Acest lucru ii stigmatizeazæ pe romanii care locuiesc aici si isi aduc o contributie importanta", a subliniat diplomatul roman.

Citeste si:
Finlanda vrea o lege pentru amendarea cersetorilor romani si bulgari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.