Legea "Don't speak, don't tell" ii obliga pe militarii gay si lesbiene sa isi ascunda homosexualitatea, sub pedeapsa excluderii din armata.

Armata americana a organizat, pentru prima data de la abolirea tabuului homosexualitatii, in randul militarilior un eveniment Gay pride care le permite acestora sa nu isi mai ascunda orientarea sexuala.

Angajatii civili si militari ai Departamentului Apararii au fost invitati la o masa rotunda in cadrul evenimentului.

Legea din 1993 denumita “Don’t ask, don’t tell” (Nu intreba, nu spune) ii obliga pe militarii gay si lesbiene sa isi ascunda homosexualitatea sub pedeapsa excluderii din armata. Abrogarea legii a avut loc in 2011 dupa ce, timp de 18 ani a dus la excluderea a circa 14 mii de militari din cadrul armatei.

"Am ridicat o povara reala si personala de pe umerii militarilor gay si lesbiene. Nu mai sunt nevoiti sa traiasca in minciuna, in cadrul armatei", si-a exprimat multumirea Jeh Johnson, juristul-sef al Pentagonului, care a participat la abrogarea legii "Don't ask, don't tell".

Pentru a nu forta lucrurile, s-a convenit ca legea sa intre in vigoare abia atunci cand armata este pregatita pentru o asemenea schimbare, scrie gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.