Intregul esalon guvernemental israelian a fost mobilizat in vederea asigurarii unei primiri cat se poate de impresionante pentru presedintele rus Vladimir Putin, in vizita oficiala in Nethanya.

Toata lumea l-a asteptat pe Putin pentru a aduce un omagiu la Monumentul Armatei Rosii, in cinstea militarilor rusi care au cazut in lupta impotriva nazistilor. Putin a intarziat 90 de minute, desi cele trei avioane care transportau delegatia oficiala (350 de persoane) au sosit la timp. In toata aceasta perioada, orchestra armatei israeliene a interpretat imnul Rusiei.

Incidentul nu este nou intrucat, cu alta ocazie, Putin a intarziat la o intalnire cu regina Marii Britanii.

Presedintele rus a decis sa faca prima escala in Israel in cadrul vizitei sale in Orientul Mijlociu, in pofida obiectiilor ministrului sau de Externe, Serghei Lavrov.

Aflat la al treilea mandat prezidential dupa o pauza de patru ani, Putin si-a exprimat admiratia fata de poporul israelian si recunostinta fata de militarii israelieni care au avut un rol hotarator in infrangerea nazistilor, dar a preferat sa discute probleme diplomatice importante in timpul pranzului cu premierul Benjamin Netanyahu, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.