Mai multe organizatii evreiesti cer Budapestei sa elimine scriitorii care au raspandit antisemismul din programa scolara.

Sase organizatii si federatii evreiesti au cerut guvernului de la Budapesta sa elimine patru scriitori antisemiti, printre care si Jozsef Nyiro din programa scolara.

Controversa reinhumarii lui Nyiro: Ministrul ungar al Culturii a demisionat

Organizatiile au protestat fata de recenta implicare a parlamentului ungar in organizarea reinhumarii lui Jozsef Nyiro, scriitorul care a ramas loial guvernului nazist ungar pana in ultimul moment.

Scriitorii mentionati - Jozsef Nyiro (1889-1953), Albert Wass (1908-1998), Istvan Sinka (1897-1969) si Dezso Szabo (1879-1945) - ”au raspandit antisemitismul”, de aceea este ”inacceptabil ca acestia sa constituie o parte integranta a educatiei tineretului ungar”, se arata in declaratia semnata de Mazsihisz, Marsul Fundatiei celor vii, Mazsike, Alianta sionista ungara, Comitetul victimelor naziste si Loja B'nai B'rith de la Budapesta, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.