Decizia are legatura cu incidentul de vineri cand armata siriana a doborat un avion F-4 de recunoastere al aviatiei turce.

Tensiunile dintre Damasc si Ankara sunt din ce in ce mai intense. Vicepremierul turc Bulent Arinc a avertizat ca tara va decide in zilele urmatoare daca va opri exportul de energie electrica pentru Siria.

Potrivit oficialului turc, pana acum nu au fost luate masuri de sistare a energiei din motive umanitare pentru ca viata zilnica a populatiei siriene sa nu fie afectata.

”Pentru moment, continuam sa livram, insa subiectul se afla pe ordinea de zi a guvernului. Cred ca intr-o zi, doua vom face o declaratie ca sa anuntam daca vom mai continua sau nu” exportul de energie, a adaugat el, potrivit evz.

Turcia, stat membru NATO, a reușit sa convoace pentru astazi o reuniune a Consiliului Atlanticului de Nord, in urma incidentului de saptamana trecuta. Turcia va incerca sa preseze Alianta pentru a o convinge sa considere incidentul drept un atac la adresa NATO in ansamblul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.