Cersetoria "agresiva" este in vizorul noului prefect al politiei din Paris care a renuntat la arestarea cersetorilor vizandu-i direct pe capii retelelor care ii exploateaza.

Noul prefect al politiei pariziene da liber cersetoriei

Cersetorii sunt "persoane determinate de sefii lor si de mizeria in care se afla, obligati sa doarma pe materiale recuperate din gropile de gunoi, in gurile de evacuare a apelor pluviale, in masini abandonate", potrivit comisarului Guffon, citat de postul de radio Europe 1. "Acesti oameni au fost obligati sa ramburseze datorii contractate in strainatate. De exemplu: pentru 1.000 de euro imprumutati, trbuiau sa rambursese 10.000 de euro sub presiune si amenintare", adauga acesta, potrivit MEDIAFAX.

O ancheta pe termen lung la Annemasse, in Haute-Savoie, in apropierea frontierei elvetiene, a dus la arestarea a sapte persoane. Romanii sunt suspectati ca au exploatat cersetori care faceau du-te vino la Geneva intr-o singura zi. Au fost stransi astfel 100.000 de mii de euro care au fost trimisi direct in Romania.

"Sistemul de clan" va fi distrus de politia judiciara pentru a reduce cat mai mult "cersetoria agresiva", iar politistii vor multiplica in aceasta vara patrulele in statiunile balneare pentru a evita escrocheriile legate de actele de caritate sau falsele petitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.