Curtea Suprema din Madrid vrea o decizie in vederea modului de aplicare a legislatiei europene referitoare la perioadele de munca.

Curtea Europeana de Justitie a luat o hotarare prin care cei care se imbolnavesc in timpul concediului de odihna sa aiba dreptul la zile libere inafara concediului pentru a se insanatosi.

Potrivit deciziei, o persoana care se imbolnaveste inainte de a merge in vacanta are dreptul sa isi reprogrameze vacanta, ei hotarand sa extinda acest drept si in perioada de vacanta propriu-zisa. 'Momentul in care incapacitatea temporara a aparut este irelevant', potrivit verdictului, a carui concluzie este valabila pentru toate cele 27 de membre ale Uniunii Europene, noteaza NYT, potrivit realitatea.net.

Membrii Curtii Europene sunt de parere ca zilele libere luate in caz de boala sunt complet diferite fata de perioada de concediu pe care si-o ia angajatul pentru a se recrea si de aceea trebuie sa existe o delimitere stricta intre ele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.