Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a fost declarat "clinic mort" marti seara, dupa care starea sa a fost clasificata drept o coma.

Mubarak este "clinic mort", "inima sa a incetat sa mai bata si a fost resuscitat cu un defibrilator de mai multe ori insa nu a reactionat", conform agentiei care citeaza o sursa medicala, scrie MEDIAFAX.

Ulterior, o sursa medicala citata de AFP a declarat ca Hosni Mubarak "se afla in coma si medicii incearca sa il reanimeze. Acesta respira cu ajutorul aparatelor", a afirmat sursa.

Fostul presedinte, contrans sa demisioneze in februarie 2011 de o revolta populara fara precedent, a fost anterior transferat de la penitenciarul Tora din sudul Cairo la spitalul militar din Maadi aflat la cativa kilometri distanta, in urma unui atac vascular cerebral, a anuntat presa de stat.

Fostul sef de stat a fost condamnat la inchisoare pe viata la 2 iunie pentru represiunea revoltei impotriva regimului sau la inceputul anului 2011, care s-a soldat cu aproximativ 850 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.