Intalnirea presedintilor rus Vladimir Putin si american Barack Obama a facut deliciul amatorilor de interpretari ale limbajului corporal.

Jurnalistii care au urmarit intalnirea se asteptau la o atmosfera glaciala, contrastand cu pranzul lui Obama impreuna cu predecesorul lui Putin, Dmitri Medvedev.

Obama si Putin cer oprirea imediata a violentelor din Siria

Asezati unul langa altul pe scaune de ratan, ei au fost mai degraba tensionati in cursul traditionalei sedinte foto de la inceputul intalnirii.

La finalul intrevederii, cei doi au facut scurte declaratii de presa. Putin, cu o fata inexpresiva, a vorbit singur timp de doua minute si jumatate, pe tonul sau obisnuit, de fost agent KGB care se straduieste sa renunte la jocuri de glezne diplomatice.

Obama, cunoscut pentru emfaza sa, a vorbit, ulterior, pe un ton egal, rezumand aceste discutii pe care le-a calificat "deschise". Interventia sa a fost de patru ori mai lunga decat cea a omologului sau rus. In timp ce presedintele american evoca situatia din Siria, Putin, cu o mina enigmatica, si-a muscat buzele, scrie MEDIAFAX.

Iar dupa ce jurnalistii au fost indepartati, cei doi se uitau drept in fata, fara sa spuna un cuvant.

Delegatia americana a fost nevoita, ulterior, sa depuna eforturi pentru a raspunde intrebarilor presei despre lipsa de "alchimie" dintre cei doi.

"Nu este pentru prima data cand are loc un «razboi al gesturilor» cu rusii", a exclamat Ben Rhodes, un oficial din cadrul Consiliului Securitatii Nationale americane.

Daca Putin ar fi vrut sa isi arate deceptia dupa intalnire, ar fi facut acest lucru fara menajamente, a remarcat Rhodes. "Cand crede ca reuniunea este proasta, spune clar acest lucru", a declarat consilierul. In schimb, delegatia rusa s-a aratat multumita de aceasta intalnire. Tonul discutiilor dintre Obama si Putin nu a fost "dur", ci "constructiv si deschis", a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov.

Citeste si:
Unul dintre câinii familiei Obama a murit. Ce mesaj a transmis...
Unul dintre câinii familiei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.